Атанас Атанасов в Кърджали: Основното за нас е битката с корупцията

Атанас Атанасов в Кърджали:  Основното за нас е битката с корупцията
Важно е да бъдем в парламента, гласът на истината е важен за българското общество

Ние сме твърдо решени, независимо от резултатите на тези и незнам си какви избори, тръгнали сме в главата в торбата, но трябва да се спре корупцията в тази държава. Затова нещо не са необходими кой знае колко неща, на първо място е необходим един отбор от хора, които са доказани политически, които са последователни и са готови да застанат на позиция, и разбира се да бъдем подкрепени от хората в страната,  каза на предизборна среща в Кърджали Атанас Атанасов, член на Националния съвет на ПП Нова република и водач на кандидатската листа за народни представители в Пазарджик.

Корнелия Нинова обяснява, че ежегодно в България се крадели по 10 млрд. лева. Те са плагиати. Ние това го изчислихме по време на президентските избори. Трайчо Трайков го обясни по кои канали и как се случва това.

Представете си ако половината от тези пари се използват за общи цели и каузи, в държавата какво би се случило. За всичко това през последните години е виновен Бойко Борисов, заяви Атанас Атанасов.

 В Нова република основните лица са хора, които имаме политическа биография зад гърба си, няма от какво да се срамуваме. Хората са казали за един бит двама небити даваме. Ние сме от битите, но знаем защо сме били бити и познаваме  добре всички и знаем къде са техните слабости и знаем какво трябва да се направи в тази държава, каза Атанас Атанасов.

Бойко Борисов иска да има слаб противник, но за него не е най-страшното да загуби изборите от БСП, за него най-страшното е да се роди алтернативата вдясно, защото тя ще му спука балона. Затова на тези избори се хвърлят неимоверни усилия да бъдем смачкани. По идеологически причини сме недолюбвани от БСП, от друга страна Бойко Борисов и сараите с целия ресурс и финансов, и медиен, всичко се струпва върху нас да ни ликвидират. Няма да се случи. При една нормална кампания бихме завършили с много по-добър резултат. За нас е важно да сме в парламента. Не виждам как ще бъдем част от управляваща коалиция, защото ние нито можем да влезем в коалиция с БСП, нито с ГЕРБ. Но независимо от всичко, е изключително важно да бъдем там защото знаем, че нашият глас, гласът на истината е важен за българското общество, за да може бавно и системно да се разруши политическото статукво , изтъкна Атанас Атанасов.

Той подчерта, че за радикална съдебна реформа се изисква промяна в Конституцията. Но Нова република има сериозно разработени мерки чрез законодателство да създаде механизъм за борба с корупцията. Специална дирекция за борба с корупцията би могла да бъде създадена и без промяна на конституцията, стига да има политическа воля за това.

Основното за нас е битката с корупцията. Основна заплаха за националната сигурност в нашата държава е неразкритата, ненаказана корупция поради пробитите и тежко корумпирани институции, основно в съдебната власт. Ние сме за създаване на прокуратура, която да е отчетна, да може да й се търси отговорност. Трябва да се въведе конкурсно начало в израстването в държавната администрация, за да може хората да се чувстват сигурни и да прилагат закона, а не да се нагаждат конюнктурно и да обслужват партийни централи, заяви Атанас Атанасов.

 За водача на листата в Девети кърджалийски многомандатен район Радослав Милев каза, че е един сериозен боец,  който заслужава подкрепа  и чрез него ще бъде подкрепена и националната кауза.

Винаги когато се зададат избори, Държавна сигурност и бившата компартия намират механизъм да активират националистическата карта и да почнат да ни плашат как Турция ще ни превземе и как ще станат едни страшни неща и после нищо не се случва. Важното е обаче народът да бъде изплашен. Това се повтаряше през различните години. Очевидно тази партия, която я прави Местан, е свързана с турската държава. Само че турската държава винаги се е месела в българските вътрешни дела заради петата колона, която има тук и заради малцинството. Преди за едните, сега за другите. Ами ДПС и ДОСТ да се разберат помежду си. Но така наречените патриоти и бившата компартия да ни се правят на защитници на националните интереси – това е редовният им номер за мобилизиране на електората. Това е поредният момент, в който се нагнетява обществено напрежение, страх в българското общество, заяви Атанас Атанасов.

Нова република е политическо обединение на няколко политически сили като в основата са Демократи за силна България. При нас са тези народни представители, които от последното Народно събрание бяхме опозиция на властта. Нова е република е нещо съвсем различно от това, което все още продължава да се нарича РБ.

Вдясно има една автентична политическа сила, това е Нова република, уточни Атанас Атанасов.

С номер 4 и очите на четири на 26 март призова Радослав Милев.

източник
   
    Mebelna borsa Zori       Global net - Кърджали  

Най-четени новини

        Aromatizatori