Крис Корнел почина

Крис Корнел почина

Фронтменът на Audioslave и Soundgarden Крис Корнел е починал в сряда вечерта в Детройт на 52-годишна възраст, предават световните агенции. Информацията потвърди представител на певеца пред CNN, пише БЛИЦ.

Мениджърът на Корнел Брайън Бъмбери заяви, че смъртта на певеца е "ненадейна и неочаквана", а семейството на музиканта е в шок. В изявлението се казва още, че причините за смъртта ще бъдат тепърва уточнявани.

Крис Корнел посети България преди година. Той изнесе фантастичен концерт в Античния театър в Пловдив на 10 май 2016-та и зарадва феновете си у нас с най-доброто и най-обичаното от неговото творчество.

Корнел е един от характерните гласове на гръндж движението от 90-ге години на миналия век. Хитовете "Jesus Christ Pose", "Rusty Cage" и "Outshined" от третия албум на „Soundgarden” -"Badmotorfinger" от 1991 г., редовно звучат по радиостанциите за алтернативен рок. Три години по-късно албумът "Superunknown" оглавява класацията на "Билборд" и печели награда "Грами" през 1995 г.

След разпадането на бандата през 1997 г., Корнел се изявява самостоятелно. През 2001 г. той се присъединява към "Audioslave". Тази група също се разпада през 2007 г.

През 2012 г. музикантите от "Soundgarden" се събират отново и издават шестия си студиен албум "King Animal".

източник
      Радио Кърджали
      Капачки в действие
            Mebeli Mondo       Global net - Кърджали     Escom net - Кърджали         Rodopi Tv - Кърджали         Net Tronix - Кърджали        

Най-четени новини

Rollplast Profilink