Ердоган Не можем да прекратим режима на извънредно положение в Турция

Ердоган Не можем да прекратим режима на извънредно положение в Турция

Ердоган въведе извънредно положение в Турция след опит за преврат миналата година. Снимка: Ройтерс, архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция не може да прекрати режима на извънредно положение преди всичко да се нормализира напълно, съобщи БТА.

Извънредното положение в Турция бе въведено след опита за преврат през юли м. г.

Ердоган говори днес в Истанбул на заседание на Висшия консултативен съвет на ТЮСИАД (Дружеството на турските индустриалци и бизнесмени), след като се върна от САЩ, информира Анадолската агенция.

Президентът говори по редица въпроси, сред които ситуацията, свързана със сигурността в Турция, и развитията в Сирия.

Не можем да прекратим режима на извънредно положение, докато навсякъде не бъде постигнат мир и благополучие, посочи Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Той заяви, че някои райони в югоизточната и източната част на страната, където от десетилетия са активни бунтовниците от Кюрдската работническа партия (ПКК), все още са пълни с оръжия.

В момента планините в югоизточен и източен Анадол са пълни с пещери (на терористите), в подземията на градовете е пълно с оръжия, каза президентът.

Той посочи, че е заявил на САЩ, че Турция не може да бъде част от операция за отвоюване на сирийския град Ракка от "Ислямска държава" заради участието в офанзивата на сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа.

Турция няма да се поколебае да предприеме още операции като кампанията "Ефратски щит" в Северна Сирия, добави Ердоган.

Той заяви, че е казал на САЩ, че Турция ще приложи правилата за използване на военна сила без да се консултира с никого, ако бъде изложена на заплаха.

източник
      Радио Кърджали
      Капачки в действие
            Mebeli Mondo       Global net - Кърджали     Escom net - Кърджали         Rodopi Tv - Кърджали         Net Tronix - Кърджали        

Най-четени новини

Rollplast Profilink