Къщички за книги бяха монтирани в три от градските паркове на Кърджали

Къщички за книги бяха монтирани в три от градските паркове на Кърджали

Къщички за книги бяха монтирани в три от градските паркове на Кърджали. Инициативата е под мотото „Прочети и върни“, а нейни автори са областният управител Никола Чанев и Младежи ГЕРБ.

Първата къщичка бе открита официално снощи от Чанев и заместник председателя на парламента Цвета Караянчева, която донесе една от любимите си творби от детството – романът „Ян Бибиян“ от Елин Пелин. Караянчева ще дари и по един абонамент от местните ежедневници за читателите в Градската градина, парк „Арпезос север“ и парк „Горубсо“, където са поставени къщичките. Във всички тях вече са подредени заглавия от българската и чуждата литература – класика, детски книги, научно-популярни издания и др.

„Идеята ни е да насърчим интереса към четенето сред подрастващите в днешните дигитални времена, когато компютрите и мобилните устройства са доминиращи. Образованието е моя лична кауза, както и приоритет в политиката на правителството. Надявам се повече кърджалийци да се присъединят към инициативата, да се възползват от нея, да я популяризират като предоставят свои книги и заедно да стимулираме четенето като потребност у съвременните деца“,  изтъкна областният управител.

На откриването присъства и местната авторка Маргарита Павлова, която дари свои авторски книги за библиотеката на открито.

източник
      Радио Кърджали
      Капачки в действие
            Mebeli Mondo       Global net - Кърджали     Escom net - Кърджали         Rodopi Tv - Кърджали         Net Tronix - Кърджали        

Най-четени новини

Rollplast Profilink