16 години от кървавите атентати в САЩ

16 години от кървавите атентати в САЩ

Навършват се 16 години от атентатите в Ню Йорк и Вашингтон, които записаха една от най-големите трагедии в историята на САЩ и разтърсиха целия свят.

16 години по-късно, той продължава да бъде наричан „атентатът на атентатите“, пише TVN.

На 11 септември 2001 година, светът стана свидетел на безпрецедентно нападение. Два самолета се удариха в кулите близнаци в Ню Йорк, трети порази Пентагона.

В 8:46 местно време самолет „Боинг-767“ се врязва в Северната кула на Световния търговски център. 15 минути по-късно CNN предава на живо от мястото на сблъсъка, а пред погледа на милиони зрители по целия свят, втори самолет се врязва в Южната кула. Точно 37 минути по-късно трети самолет удря сградата на Пентагона във Вашингтон.

В следващите часове двете кули не издържат на пламъците и рухват. По официални данни жертвите са близо 3000, ранените около 6000. Загиват и най-малко 300 пожарникари по време на спасителните операции. Повече от година продължава разчистването на останките. Част от жертвите никога не са идентифицирани.

Единствено четвъртият отвлечен от терористи самолет не успява да достигне целта си, за която се смята, че е била Белият дом. Той пада в поле в Югозападна Пенсилвания. Предполага се, че терористите са загубили контрол над самолета след съпротива от пътниците.

източник
      Радио Кърджали
      Капачки в действие
            Mebeli Mondo       Global net - Кърджали     Escom net - Кърджали         Rodopi Tv - Кърджали         Net Tronix - Кърджали        

Най-четени новини

Rollplast Profilink