Увеличение на заплатите в МВР не може да има тази година

Увеличение на заплатите в МВР не може да има тази година

Желанието на служителите в МВР за увеличение на заплата със задна дата от 1 юли няма как да стане.

Това заяви заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов в студиото на "Денят започва" по БНТ.

"Много от техните искания обаче бяха изпълнени", допълни той.

Утрешният протест не е новина, утре е празникът на пожарникарите, не е нормално да се протестира. Да не уважим празника на пожарникарите, а да се излезе на протест, не е нормално, каза Балабанов.

Ще предложим значително увеличение на възнагражденията от 1 януари 2018 г, надявам се правителството да погледне на това сериозно. С колко ще се увеличат заплатите, ще реши правителството. Подпомогнахме служителите в МВР за закупуване на униформи, изплатихме левовата им стойност за 5 години назад, допълни заместник-министърът.

В сутрешния блок говори и Благой Ванкин, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Той каза, че ще продължат да протестират на професионални празници, докато исканията им не бъдат чути. Основното им искане остава - 15% увеличение на заплатите със задна дата - 1 юли 2017 г. Това увеличение е жизнено необходимо за служителите, каза Ванкин.

източник
      Радио Кърджали
      Капачки в действие
            Mebeli Mondo       Global net - Кърджали     Escom net - Кърджали         Rodopi Tv - Кърджали         Net Tronix - Кърджали        

Най-четени новини

Rollplast Profilink